Přeskočit na obsah

Kde, kdo a co se o nás píše

Přímo v naší křepenické pekárně najdete knihu návštěv, kde nám nechávají vzkazy spokojení návštěvníci. Budeme rádi, když nám v ní také necháte nějaký pěkný vzkaz, až se příště zastavíte. Níže pak najdete doporučení od dalších skvělých a známých osobností.

Hanka Zemanová

Autorka Biokuchařky a BioAbecedáře

Dnes je běžné, že kupujeme potraviny v supermarketech a vůbec netušíme, co vlastně kupujeme. Nevíme, kde a jak vyrostly suroviny, čí ruce či spíše jaké stroje je zpracovaly a jaký kus světa potravina procestovala.  Ale k jídlu můžeme přistoupit i jinak. Když si třeba ukrojíme kus chleba, můžeme se s vděčností v mysli spojit s celým příběhem toho chleba, který máme na talíři. Spojíme se s polem obilí, s deštěm, s půdou, sluncem, s prací farmáře, mlynáře a  pekaře…v tu chvíli nás jakoby vyživuje celý Vesmír…A právě tohle všechno k nám může přijít, když kupujeme chléb od konkrétních pekařů, které známe. 

Žiju nedaleko Křepenic a tak rádi kupujeme právě chleba od Kramešů. Moc si vážím toho, že pečou tradičním způsobem z kvasu. Takový chléb je mnohem lépe stravitelný, vydrží dlouho a je stále chutný, neplesnivý, posiluje naši střevní mikroflóru a tím i imunitu. Navíc víme, kdo ho peče. Můžeme tam zajít a popovídat. … To je pro naši rodinu velký dar a děkujeme za něj. 
A těším se, až v Křepenicích začnou péct chléb nejen kvasový, ale i z biomouky. Tedy ze zrn, která vyrostla tím nejpřirozenějším způsobem z ekologicky pěstovaného obilí, které není kontaminováno zbytkovými pesticidy. 

Přeju křepenické pekárně, aby skrze každý bochník chleba rozdávala radost lidem v okolí! 

Lukáš Hejlík

Herec a autor Gastromapy

KKKřepenice, Pekárna Křepenice (27.8.20) – pozor, varování, půjde o velmi nadšený report! Příběh Aleny Kramešové je totiž křupavý, krásně vykynutý a skvěle upečený. Z valašského Vsetína se dostala do Londýna, pak Prahy, aby se nakonec přestěhovala do Křepenic u Sedlčan a začala tam péct chleba v domácí pekárně. V křepenické středověké tvrzi si naživo vyzkoušela ošatkové pečení chleba v peci. Aby mohla otevřít opravdovou pekárnu, prodal její manžel veterána Tatrovky. Dneska Pekárna Křepenice peče 300 kvasových chlebů denně, můžete si tu nakoupit i skvělé další farmářské mléčné výrobky nebo uzeniny. A taky lokální pivo Baštýř od Penzion a Pivovar Nový Rybník. A pak ty jejich boží dvojctihodné koláče, škvarkové pagáče nebo honzovy buchty, to je ráj.

V sámošce na návsi je teď kolonial, který si přejete mít v každé vsi, kdy aspoň jeden v okrese nebo kraji! Tohle je za nás inspirující a přitom tak přirozená cesta. Nejde o žádný vykalkulovaný trendy podnik (a říkáme to z pozice, že je máme rádi), je to prostě normální obchod se skvělým zbožím. Zastaví vás už ta vůně. Současně v něm pracuje spousta dam, měli jsme možnost si s nima popovídat o celém tom příběhu a zdá se, že ho věrně sdílí.

Dali jsme si flat white (!), roast i příprava konzervativní, nicméně ve skle a míře tak jak má být, ale když si k tomu dáte jejich nadupaný koláč, ve kterém je farmářský tvaroh, narvaný do krajů. Když si dáte jejich škvarkový pagáč nebo bulku nacpanou zelím a škvarky. Když si uděláte nákup, ze kterého máte radost. Pokecáte přes pult s dámama, které ví, co dělají, proč to dělají a jakou to má cenu (a tady jsou na řemeslné pekařství ceny opravdu skvělé), je to radost. A říkáte si, anooo, tohle je živoucí důkaz toho, jak se to u nás posunuje. Jak něco navazuje na tradici a co nejpřirozeněji se posouvá. Je to vlastně rozkošné, vidět tu řemeslný chleba (jak žito, tak pšenice/žito skvělý!), farmářské mléčné výrobky, knedlíky ze sedlčanské Knedlíkárny nestříkanou sezónní zeleninu od Váchů a do toho drogerie, prostě vesnický krámek který se narodil z Jednoty.
Byli jsme v podniku přes půl hodiny a za tu dobu se tam otočilo dost možná padesát lidí. Křepenice dováží i v okolí, ale jejím cílem je, aby všichni jezdili pro jejich voňavé věci do Křepenic. Nádhera! Co myslíte?

Originální příspěvek si můžete přečíst zde.

OD NAŠICH ZÁKAZNÍKŮ

Dobrý den. Jen Vás chci pochválit –  pečete výborný chléb. Koupil jsem si ho v Praze, i třetí den pořád prima. U nás v Teplicích ho asi nekoupím, při cestě do Prahy však nezapomenu. Děkuji a držím palce v dalším díle!

Jan Albrecht, Teplice

Skvělý obchudek se skvelymi vytobky, prevazuji farmarske a bio vyrobky, vse od mistnich dodavatelu. A nejlepsi je to pecivo, takovych dobrych kolacku jsem jen tak nevidela…. pani majitelka je skvela a ochotna. Kdyby bylo vice takovych obchodu, musim jeste zajit.

Výborné domácí pečivo – měli jsme koláče i pagáče. K tomu dobrá káva, příjemné posezení venku. Navíc i další farmářské produkty.

Moc se nám tam líbí 👏a proto se tam stále vracíme 😊 výborné pečivo a velice příjemné prodavačky 👍

Jedno z milých míst na zemi, jehož návštěva vás pohladí.

Naprosto BOŽÍ svatební koláčky za bezkonkurenční cenu. Děkuji,

Možná nejlepší pečivo, co jsem kdy ochutnala (zkusili jsme čerstvě dopecene koláče a žitný chléb), skvělá další nabídka obchodu, ráda se vrátím 🙂

Více než stovku dalších referencí od našich klientů najdete také přímo na našem Google profilu.

Z MÉDIÍ

Vesnický krámek v Křepenicích na Sedlčansku nedaleko Slapské přehrady dosáhl takového věhlasu, že se tam sjíždějí přespolní a piknikují na návsi. Domácí chleba, dalamánek s fenyklem nebo třeba frgál s hruškovými povidly a limonáda ze sirupů z čerstvého ovoce – to vše nabízí podnik Aleny Kramešové, který je kombinací pekárny, kavárny a prodejny farmářských výrobků.

Úryvek z článku magazínu Reportér

Příběh Aleny Kramešové je křupavý, krásně vykynutý a skvěle upečený. Z valašského Vsetína se přestěhovala do Křepenic u Sedlčan, kde přeměnila vesnickou Jednotu na kouzelný krámek plný farmářských výrobků, sezónní zeleniny a hlavně famózního pečiva.

Úvod podcastu Lukáše Hejlíka

UPOZORNĚNÍ! Dne 5. a 6.7.22 máme otevřeno od od 9-20. Zveme vás na degustaci vín 5.7.22 od 17 hod v pekárně Křepenice.

X